SVERIGES SCEN FÖR NY DRAMATIKFärskpressat: BLOCKADER av Oliver Lindman

Hjärtligt välkomna till årets sista Färskpressat! Vi läser Blockader av Oliver Lindman.

Tid: 14/12 kl. 18.00

Plats: Turteatern, Kärrtorp

Fri entré

Blockader är en nyskriven pjäs som följer den inbitna klimataktivisten Lou. Inom ett kort tidsspann har Lou både förlorat sin syster och blivit oavsiktligt gravid, vilket fått henne att ifrågasätta grunderna för hela hennes tillvaro. Blockader handlar om aktivism, men också om helt vanliga människor för vilka nuet ställs mot framtiden och familjen ställs mot planeten. Vad vill vi offra idag för en ljusare morgondag, när oddsen att lyckas är så små? Blockader handlar också om skuld och sorg. Om att tappa kontakt med sin identitet. Om att få sina övertygelser förledda av andras normer. Om att vilja förledas.

Oliver Lindman skriver och producerar teater och musikteater. Som konstnärlig ledare för Malmöbaserade Samsa Musikteater har han skrivit manus och sångtexter till tre musikaler som haft sina urpremiärer på Scenkonsthuset Bastionen. Han har kandidater i komposition (University of Sussex) och kreativt skrivande (Linnéuniversitetet) och har även gått Biskops Arnös tvååriga dramatikerlinje. 

Just nu är Oliver Lindman aktuell med sångcykeln Människor som fanns som spelas 10-15 december i Malmö. Föreställningen är en sorts framtida jorden runt-resa i sång och berör, liksom Blockader, olika perspektiv på klimatfrågan. För Dramalabbet har Oliver skrivit monologen Livshotande nivåer säger dom till Monologakuten 2020.

Färskpressat är Dramalabbets readingserie där nyskriven dramatik läses av skådespelare inför publik med efterföljande samtal. Färskpressat är en möjlighet att låta texten möta reflektioner från skådespelare och publik och ska vara ett stöd för författaren i sin skrivprocess. Färskpressat är också en plats för de som är intresserade av samtida dramatik att höra och diskutera nyskrivna texter och en mötesplats där skrivande personer kan samla kunskap och skapa kontakter.

Färskpressat genomförs i samarbete med Turteatern och ABF Stockholm och med stöd av Region Stockholm och Stockholm stad.

Vill du att vi läser din pjäs? Dramalabbets dramaturgiat tar löpande emot och läser nyskrivna texter. Hör av dig till dramaturgiatet@dramalabbet.com om du undrar något eller har något du vill att vi ska läsa.

Tillgänglighet

Rullstol

Läsningen äger rum på teaterns foajéscen. Platserna är onumrerade så säg till i kassan när du kommer så hjälper de dig att hitta en plats.

Toalett med handfat för personer med funktionsnedsättning finns i vår foajé.

Entrédörren till teatern är 86 cm bred och tröskeln 11 cm hög. Ramp finns.

För mer info se Turteaterns hemsida

Blogg på WordPress.com.