SVERIGES SCEN FÖR NY DRAMATIKFärskpressat: KONTINUUM av Aiina Aïon

”Min hud, hudcellerna under min säng, i mina kläder i mina lakan på mitt lägenhetsgolv

när slutar de vara jag? 4 liter svett, 100 tappade hårstrån per dygn, när slutar de vara jag?”

Tid: 31/3 kl. 16.00

Plats: Turteatern, Kärrtorp

Fri entré

KONTINUUM är en kamp och en lek med språket i centrum. En poetisk betraktelse av relationen mellan jaget och alltet. Tre karaktärer försöker bryta sig fria från ordens ordning. Det språkligt konstruerade, begränsade och begränsande “JAG:ET” ställs mot en längtan efter en helhet, att inte bara vara en del av världen utan förenas med den.

Aiina Aïon är multidisciplinär konstnär med bas i västra Sverige. Intresset för det skrivna ordet utvecklade hon tidigt i barndomen, och under tonåren var hon verksam inom Poetry Slam-rörelsen i hemstaden. Hon är utbildad teaterpedagog vid Wendelsbergs folkhögskola samt musikalartist vid Performing Arts School i Göteborg. KONTINUUM är hennes debut som dramatiker.

Hur påverkar språket vår identitet och självbild? Hur kan språket förändra oss och hur kan vi förändra språket? Kan vi förstå oss själva som något annat än åtskilda från vår omvärld, instängda i vår hud?

Färskpressat är Dramalabbets readingserie där nyskriven dramatik läses av skådespelare inför publik med efterföljande samtal. Färskpressat är en möjlighet att låta texten möta reflektioner från skådespelare och publik och ska vara ett stöd för författaren i sin skrivprocess. Färskpressat är också en plats för de som är intresserade av samtida dramatik att höra och diskutera nyskrivna texter och en mötesplats där skrivande personer kan samla kunskap och skapa kontakter.

Färskpressat genomförs i samarbete med Turteatern och ABF Stockholm, och med stöd av Stockholms stad och Stockholms läns landsting.

Vill du att vi läser din pjäs? Dramalabbets dramaturgiat tar löpande emot och läser nyskrivna texter. Hör av dig till dramaturgiatet@dramalabbet.com om du undrar något eller har något du vill att vi ska läsa.

Tillgänglighet

Rullstol

Läsningen äger rum på teaterns foajéscen. Platserna är onumrerade så säg till i kassan när du kommer så hjälper de dig att hitta en plats.

Toalett med handfat för personer med funktionsnedsättning finns i vår foajé.

Entrédörren till teatern är 86 cm bred och tröskeln 11 cm hög. Ramp finns.

För mer info se Turteaterns hemsida

Blogg på WordPress.com.