SVERIGES SCEN FÖR NY DRAMATIKFärskpressat: Nyår av Mira Nyman

Ett nytt år närmar sig med stormsteg, men innan dess skall vi fira med årets sista Färskpressat! Vi läser pjäsen Nyår av Mira Nyman.

Tid: 15/12 kl. 16.00

Plats: Turteatern, Kärrtorp

Fri entré

Alltså jag kanske blandar ihop saker nu men känns som att jag såg någonting på nyår. Du vet alla rykten som går, varför startas ett rykte ifrån första början? Det måste ju komma någonstans liksom. Rom byggdes inte på en dag. Och folk snackar så mycket.

Nyår handlar om relationer, om drömmar, om det lilla samhället. Dagarna efter nyår hittar man a-lagaren Jacket död i ån i byn Rungån uppe i västra Norrland. Hela byn verkar ha sett Holger tillsammans med Jacket på nyår, men Julia är osäker. Vet Elvira och Steffe vad som egentligen har hänt? Vem kan man lita på i en liten by som Rungån? Vad händer när hela ens by vänder sig emot en?

Mira Nyman går manusförfattarutbildning i Oslo, har fått dikter publicerade i flertal tidskrifter men jobbar helst med radiomanus. Mira skriver nu på sin andra radiopjäs.

Färskpressat är Dramalabbets readingserie där nyskriven dramatik läses av skådespelare inför publik med efterföljande samtal. Färskpressat är en möjlighet att låta texten möta reflektioner från skådespelare och publik och ska vara ett stöd för författaren i sin skrivprocess. Färskpressat är också en plats för de som är intresserade av samtida dramatik att höra och diskutera nyskrivna texter och en mötesplats där skrivande personer kan samla kunskap och skapa kontakter.

Färskpressat genomförs i samarbete med Turteatern och ABF Stockholm och med stöd av Region Stockholm och Stockholm stad.

Vill du att vi läser din pjäs? Dramalabbets dramaturgiat tar löpande emot och läser nyskrivna texter. Hör av dig till dramaturgiatet@dramalabbet.com om du undrar något eller har något du vill att vi ska läsa.

Tillgänglighet

Rullstol

Läsningen äger rum på teaterns foajéscen. Platserna är onumrerade så säg till i kassan när du kommer så hjälper de dig att hitta en plats.

Toalett med handfat för personer med funktionsnedsättning finns i vår foajé.

Entrédörren till teatern är 86 cm bred och tröskeln 11 cm hög. Ramp finns.

För mer info se Turteaterns hemsida

Blogg på WordPress.com.