SVERIGES SCEN FÖR NY DRAMATIKFärskpressat online: Giselle av Mariam Naraghi

Vi ställer om och presenterar nu historiens första digitala Färskpressat! Vi läser radiodramat Giselle av Mariam Naraghi.

Tid: 28/6 kl. 16.00

Plats: Zoom

Fri entré

Mariam Naraghi är poet, bosatt i Uppsala. Hennes senaste bok, McSonetter, berättar om händelser på en snabbmatsrestaurang och utkom 2019. Hon har också skrivit Gottsundasonetterna (2018), Bild som händer (2017) och Bekännelse på Landbrogatan (2008). Giselle är Naraghis debut som dramatiker och pjäsen utgår från en balett med samma namn.

Läsningen och samtalet äger rum på zoom, vi har en liten panel men välkomnar alla som vill att delta! Anmäl dig till dramaturgiatet@dramalabbet.com för att få länk. Läsningen är förinspelad och finns att lyssna på  redan nu, när du vill och hur många gånger du vill här. Den är cirka femton minuter lång. Vi ber er observera att det är en inspelad läsning, en s.k. cold reading utan regi eller repetitioner, och inte en färdig radioproduktion.

”Tråden har jag tvinnat till en figur, lika lång som jag, lika bred över axlarna.”

En kvinna tar bussen till Gottsunda. Med sig har hon en Ikea-kasse där hon packat ner konturen av en kropp. Hur börjar historien? Vi hör den långt bortifrån, berättad genom en mobil med dålig täckning.

Färskpressat är Dramalabbets readingserie där nyskriven dramatik läses av skådespelare inför publik med efterföljande samtal. Färskpressat är en möjlighet att låta texten möta reflektioner från skådespelare och publik och ska vara ett stöd för författaren i sin skrivprocess. Färskpressat är också en plats för de som är intresserade av samtida dramatik att höra och diskutera nyskrivna texter och en mötesplats där skrivande personer kan samla kunskap och skapa kontakter.

Färskpressat genomförs i samarbete med Turteatern och ABF Stockholm och med stöd av Region Stockholm och Stockholm stad.

Vill du att vi läser din pjäs?

Dramalabbets dramaturgiat tar löpande emot och läser nyskrivna texter. Hör av dig till dramaturgiatet@dramalabbet.com om du undrar något eller har något du vill att vi ska läsa.

Blogg på WordPress.com.