SVERIGES SCEN FÖR NY DRAMATIKMonologakuten 2016

Dramalabbet bjuder in till MONOLOGAKUTEN + the special guest performance OFF HIGHWAY

Året är 2016 och samtiden ser minst sagt dramatisk ut. Vad händer i Sverige, Europa, världen? Det är dags för Dramalabbet att åter bjuda in till en akut aktuell monologfestival. Årets tema är: Slaget om verklighetsbilden. Det blir en fullspäckad kväll med rykande färsk dramatik, bar, musik och scenkonstverket OFF HIGHWAY.

17.00 Monologakuten

Tio dramatiker skriver tio texter på sju dagar utifrån ett aktuellt tema. Lika många skådespelare och regissörer tolkar sedan i blixtfart. Årets tema är Slaget om verklighetsbilden.

Dramatiker: Erika Blix, Tobias Aspelin, Marlene Jonsson, Dena Eidi, Johan Midtsian, Ebba Kulneff, Talajeh Nasiri, Sebastian Ylvenius, Lisen Båverud och Felicia Ohly

Paus kl 19.30 Med möjlighet att släppa in ny publik

20.00 OFF HIGHWAY – mörkret sänker sig för att visa mig världen

Vi, Nina Jeppsson och Indra Linderoth (scenkonstnärer), har under vintern utforskat vilka landskap våra röster(kroppar och medvetanden) har tillgång till. Resultatet blev en triangulär karta med ena spetsen neråt. Nu bjuder vi in till en ordlös visuell röstresa som vi kallar OFF HIGHWAY. Ett experiment i vilket vi sträcker oss så långt vi i det givna nuet vågar, genom det vi för tillfället är, och vidare mot ännu oupptäckta möjligheter.
OFF HIGHWAY är vårt försök att färdas längs med den ömma gränsen mellan det som det mänskliga och det omänskliga. Det är vårt försök att fråga: Går det att temporärt ljuda sönder dessa våldsamma linjer? Hur mycket rörelse går det att skapa i ett rum (verkligheten) med hjälp av kroppsliga vibrationer? Kan vi bli tillräckligt öppna och svaga för en sådan dödlig attack på systemet?
https://www.facebook.com/events/534717863375092/
OFF HIGHWAY görs som en del av Indras masterexamen på Högskolan för scen och musik i Göteborg. Nina och Indra arbetade med verket under ett residens på Dramalabbet i januari.

Entré 50 kr, gärna kortbetalning. Ingen förbokning krävs men kom i tid, det är begränsat antal platser.

Monologakuten arrangeras i samarbete med ABF

Varmt välkomna!!

Blogg på WordPress.com.