SVERIGES SCEN FÖR NY DRAMATIKOur Golden Girl av Marlene Jonsson

KulturObservatoriet i samarbete med Dramalabbet presenterar: Our Golden Girl

Urpremiär torsdag 2 maj 2013

Vem äger ens könsidentitet? Nationen, offentligheten, ens föräldrar eller en själv?
Vem räknas som kvinna och vem räknas som man? Vilka gränsdragningar måste upprätthållas till varje pris?

Efter att ha vunnit VM-guld tvingas en löpare genomgå en könsutredning för att få fortsätta tävla. Medierna kablar ut de sensationstörstande rubrikerna – är löparen en kvinna eller man? I Our golden girl står Berättaren i centrum – en journalist som till skillnad från sina skrivande kollegor vill berätta den sanna historien om den ifrågasatta världsmästaren. Men är det ens en möjlig uppgift?

Our Golden Girl är en nyskriven scenkonstföreställning om identitet med utgångspunkt i kön, kropp och etnicitet. Vår berättelse tar avstamp i sportens värld där idrottarnas kroppar är nationella och politiska angelägenheter och mediernas sensations- lystnad är vardagsmat. Med hjälp av autentiska mediacitat från en uppmärksammad könsutredning från 2009 och vår egen fantasi har vi skapat vår historia: En berättelse om berättelsen.

KulturObservatoriet grundades 2010 och vill vara en plats där kultur i olika former kan skapas, visas och analyseras. Arbetet med Our Golden Girl inleddes under sommaren 2011 av Sara Bergsmark och Marlene Jonsson då de genomförde en förstudie på ämnet kön, kropp, etnicitet och idrott med stöd av Kulturbryggan.

Premiär 2 maj, spelas sedan 3, 5, 8, 9, 11, 18 och 19 maj 2013. Söndagar klockan 16.oo. Alla övriga dagar klockan 19.00. Föreställningen är cirka 75 minuter.

Kontakt: producent Siri Nyke, 070-7996946

Köp biljetter här!

Text och initiativ: Marlene Jonsson
Produktion och initiativ: Sara Bergsmark
Regi: Gustav Englund
På scen:Ida Löfholm, Kudzai Chimbaira, André Kaliff och Stefan Skärlund                                                                                                                                                                                       Föreställningsproducent: Siri Nyke
Scenografi: Johanna Dahlbäck
Kostym: Evelina Hedin och Åsa Norman
Mask: Daniela Krestelica
Ljusdesign/teknik: Elias Bredefeldt
Ljuddesign/teknik: Björn Magnuson Lupo
Grafisk form: Robin Smeds Mattila
Produktionsassistenter: Emma Lundqvist, Petra Melin och Alathea Evans Referensgrupp: Fia Hjelte, Anna-Maria Sörberg, Cecilia Germain och Mattias Claesson Trailer: Erik Thunholm

Our golden girl produceras med stöd från Stockholm stad och Kulturbryggan och i samarbete ABF Stockholm.

Blogg på WordPress.com.