SVERIGES SCEN FÖR NY DRAMATIKParet på Parkteatern av Eva Johansson och Louise Löwenberg

På publikens begäran återkommer Dramalabbets succé i år på Parkteatern! En föreställning om förälskelse, åldrande och utanförskap.Paret skildrar ett möte mellan två lesbiska kvinnor, en 85-åring och en 70-åring i ett drama om att försöka nå en annan människa i en förälskelsefas.
Spelas 5/7 och 20/7 kl. 18, Under Eken, Galärparken.
Läs mer: http://kulturhusetstadsteatern.se/parkteatern/Evenemang/2016/Paret/

Av och med: Eva Johansson och Louise Löwenberg
Scenografi och ljusdesign: Jenny André
Handledare: Anna Pettersson
Mask: Angelica Ekeberg
Tekniker: Ann-Marie Fritiofsson
Affisch: Matilda Flodmark
Fotograf: José Figueroa
Affischfoto: Louise Löwenberg

“Duon Eva Johansson och Louise Löwenberg lyckas inte bara med konststycket att spela två 80-åringar i gråsprängda peruker utan att det blir fånigt, utan förmår också gestalta den stora kärlekens mäktiga kraft, när i livet den än visar sig […] Det är inte bara gesterna, intonationen och det exakta kroppsspråket som imponerar. Bakom tändernas galler, i tystnaden och blickarna rasar ett hav av outtalade tankar och emotioner som rör kärleken, de egna förväntningarna och rädslan för omgivningens reaktioner”. Isa Andersson, Expressen.

”Väldigt fin föreställning. Otroligt vackert att se den sköra, sköra kärleken i två kroppar som har svårt att resa sig ur stolen”. Jenny Aschenbrenner, Kritiken i P1.

PARET är Dramalabbets tredje produktion med Eva Johansson och Louise Löwenberg efter publik- och kritikersuccéerna DEN STÖRSTA AV DE STÖRSTA och KUSINER som fortfarande spelas.

Föreställningen produceras med stöd från PostkodLotteriets Kulturstiftelse, Kulturrådet, Stockholms stad, och Helge Ax:son Johnsons stiftelse. Förstudien finansierades av Kulturbryggan.

Blogg på WordPress.com.