SVERIGES SCEN FÖR NY DRAMATIKHEJDÅ JAG DÖR

HEJDÅ JAG DÖR är en ösig teaterkonsert om det som händer när vi slutar finnas. Ja, ni vet, om hur man åker upp till himlen ovanför sjöstjärnorna och kommer till något som heter Nangijala. Eller om mumier. Ni vet när man drar ut deras hjärnor med en krok i näsan och ba: uuuuuuh!

Vad är det egentligen som händer när vi dör? Kommer det någon och knackar på dörren? Är det bara tomt och sorgligt eller kanske som en cool konsert eller rolig fest? Och hur har de det, de som inte längre finns? Och vi som lever, vad ska vi göra? Träna på att inte dö?

HEJDÅ JAG DÖR riktar sig till barn i åldrarna 6-9 år och är resultatet av ett sceniskt utforskande av barns perspektiv på döden. Genom workshops och intervjuer har barn fått fantisera och reflektera kring en av livets största gåtor. Det handlar om brinnande höns, kärleken till gurka, gammelfarmor Svea, kistan som rullade iväg, påflugna flugsvampar och pappa Lasse som var bäst på kalas. Genom livfulla rörelser, dödsbejakande musik, väldigt mycket sång och berättelser från livet närmar sig föreställningen de vardagliga såväl som de stora existentiella frågorna.

Föreställningens längd är ca 40 minuter.

På scen: André Hasselgren och Emma Krafft
Regi: Karolina Willebrand Vinnberg
Dramaturg: Ellen Lindhagen
Ljuddesign: Ella Blixt
Musiker: Daniel Holmström
Kostymdesign och rekvisita: Pia Gyll
Producent: Maria Lindeberg och Ella Rudfeldt
Grafisk form: Frida Krafft

Extra stort tack till alla barn som bidragit med texter och material till föreställningen!

Föreställningen spelades våren 2021 och hösten 2022

Blogg på WordPress.com.