Om oss

SVERIGES SCEN FÖR NY DRAMATIKOM DRAMALABBET

Dramalabbet grundades 1998 med målet att sätta den nya dramatiken i centrum. Verksamhetens grund är nyskriven dramatik med urpremiär. Vi sätter upp en produktion årligen på nytt manus eller text utvecklad i process. Dramalabbet vill att scenkonsten ska kommentera och analysera samtiden och vara en aktiv del av samhällsdebatten genom att främja olika röster, perspektiv och samtida berättelser genom scenisk, laborativ verksamhet.

DRAMALABBETS DRAMATURGIAT

Dramaturgiatet arbetar aktivt med att söka upp och stötta nya dramatiker. Samt arrangera readings och festivaler. Alla är välkomna att skicka in en text till och vi söker ständigt efter nya perspektiv och röster i dramatiken! Dramaturgiatet har möjlighet att ge feedback på ett antal texter och detta sker genom skriftligt återkoppling, via mejl. 

Konstnärlig ledare: Ellen Lindhagen 

Verksamhetsledare: Emma Behrendtz 

Medlemmar:  Sara Khaledi, Theo Boguslaw, Agnes Norlin, Sandra Skavén, Varja Berg, Ellen Knutas, Olle Eriksson, Emilia Brodén, Izabelle Lindberg, Nadine Holmberg, Elin Hensch, Susanna Gejrot, Lea Joes 

Vi som är medlemmar i dramaturgiatet är dramatiker, dramaturger, producenter och teatervetare. 

MONOLOGAKUTEN

Monologakuten är ett sätt att bearbeta, kommentera och analysera aktuella händelser och låta teatern bli den samhällsdebattör den kan vara. Ett flertal dramatiker får en vecka på sig att skriva utifrån en dagsaktuell rubrik. Regissörer och skådespelare tolkar sedan i blixtfart inför det publika framträdandet.

FÄRSKPRESSAT

Färskpressat är vår läsningsserie där texter läses av skådespelare inför publik med efterföljande samtal. Av de manus som skickas in till oss väljs ett antal ut för läsning. Färskpressat är en möjlighet att låta texten möta reflektioner från skådespelare och publik och är framför allt till som stöd för författaren i sin skrivprocess.

SATELLIT

Satellit arbetar med textutveckling och scenisk gestaltning i samarbete med kulturaktörer och skrivande personer etablerade i ytterstaden. Detta för att främja mångfalden av röster, berättelser och perspektiv i den nyskrivna dramatiken och på scener i Stockholm. Arbetet leder fram till publika framträdanden.

STYRELSE OCH KONSTNÄRLIG ARBETSGRUPP

Dramalabbets konstnärliga bas utgörs av en styrelse och konstnärlig arbetsgrupp med stöd av Dramaturgiatet. Den konstnärliga arbetsgruppen utgörs av Dramalabbets styrelsemedlemmar; de är delaktiga i repertoarläggning, verksamhetsledning, samarbeten och kommunikation. Styrelsen består av följande medlemmar:

EMMA BEHRENDTZ

ANDRÉ HASSELGREN

MARIA LINDEBERG

EVA MARIA ORIA

ELLA RUDFELDT

Dramalabbet får årligt anslag av Stockholms stad

Blogg på WordPress.com.